Over Ons

Van Pottenbakkerij tot Sportprijzencentrum

In mei 1975 hebben Rob en Nel Blanker Terra-Cotta Pottenbakkerij opgericht. Handgedraaide vazen, schalen, potten en later ook handgemaakte naamborden en huiscijfers waren de hoofdartikelen van het bedrijf. Na een florissante start van het bedrijf, ontwikkelden zij na enkele jaren ook Delfsblauwe wandborden met foto's, tegels in Delfsblauw en tegeltableau's.

In de begin jaren 80 werden de artikelen die Rob en Nel maakten, aangepast naar keramische trofeeën. Hun 2 kinderen waren fietscrossers die over heel Nederland deelnamen aan diversen wedstrijden en regelmatig prijzen in de wacht sleepten.
Hierdoor kreeg Rob een briljant idee, om trofeeën te gaan maken voor fietscrossverenigingen die grote wedstrijden organiseerden. Vanaf 1984 werd de werkplaats gevuld met keramische onderdelen voor trofeeën in diversen kleuren die werden samengesteld en uitgereikt aan winnaars van fietscrosswedstrijden en menig andere sport.

Rond 1987-1988 werd er zelfs een complete productielijn opgebouwd, om voor een groothandel in het zuiden van Nederland, keramische onderdelen te vervaardigen voor de Europese markt. Terra-Cotta groeide zelfs uit haar jasje en verhuisde begin jaren 90 naar het huidige pand aan de Vinkenlust, om de productie nog verder te kunnen verhogen.

De volgende uitbreiding; Vanen en Erelinten

De vraag naar de keramische onderdelen raakte uitgeput en halverwege de jaren '90 werd het bedrijf TeVa overgenomen. Daarmee werd de zeefdrukkunst weer opgepikt en werden er vanen geproduceerd voor grotendeels de Duitse markt. Daarnaast werden er trofeeën, medailles, glastrofeeën, standaards e.d. in het assortiment opgenomen, om een compleet pakket te kunnen leveren aan verenigingen, bedrijven en particulieren.
Eind jaren 90 werd ook vooruitgekeken naar de 21e eeuw. Online verkopen werd de nieuwe trend en ook zij wilden daarin bijdragen. Met klanten over heel Nederland en West-Europa, was de vraag al eens vaker bij Terra-Cotta neergelegd en zijn daarmee uiteraard aan de slag gegaan.

Een kleine webshop bestaande uit een selectie van de artikelen werd door hun klanten met open armen ontvangen. Uiteraard vonden ze dat de service niet achter kon blijven en zo bouwde Terra-Cotta in de loop der jaren verder aan een grote uitgebreide webshop met een nog completer assortiment.
Na jarenlange inzet vonden Rob en Nel het in 2009 genoeg geweest en gaven zij het stokje over aan dochter Marsha. Samen met haar man Hans werd er nog meer op servicegerichtheid gelet, mede doordat zij samen enkele jaren in de Verenigde Staten hebben gewoond en gewerkt. Het gevoel voor service in Nederland vonden zij ver beneden peil en willen daarmee een uitzondering op de regel maken, om een uitstekende en betaalbare service te verlenen naar hun klanten toe.
Na een periode van ruim 10 jaar was de oude website niet meer bestand tegen de groei van Terra-Cotta Sportprijzencentrum en moest hij wijken voor deze nieuwe website die alles voor de klant te bieden heeft.

We willen via deze weg al onze klanten danken voor hun steun, ideeën, vertrouwen en vooral geduld en hopen dat we het wachten meer dan waard hebben gemaakt!
Dank namens ons en het personeel en we hopen op uw wederzijdse vertrouwen voor de komende jaren.


Hans en Marsha van der Doe
Huidige eigenaren van Sportprijzencentrum Terra-Cotta


Wij verwerken uw tekst altijd gratis op uw sportprijs, medaille of ander artikel.
Kies eventueel een GRATIS een afbeelding uit onze lijst om uw artikel compleet te maken!
Ook kunnen wij een eigen logo van uw bedrijf of vereniging voor u plaatsen, indien hier de mogelijkheid voor is.
Wij verwerken uw bestelling met de grootste zorg en verzenden uw artikelen voor uw opgegeven afleverdatum.
(Postzegelverzending vanaf € 1,95 of pakketzending voor € 5,95 binnen Nederland/België - Bestellingen boven €149,00 worden GRATIS GELEVERD)
Helaas zijn we genoodzaakt een toeslag te berekenen bij kleine bestellingen tot en met 5 euro.